Ook al heb ik geen kinderen; ik omarm de moeder in mij

Voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn

Als je leven in het teken staat van 'kinderen krijgen' en je raakt niet zwanger of je verliest je kindje(s) tijdens of direct na een zwangerschap dan is dat een hard gelag. Je geboorterecht als vrouw is toch zwanger worden, kinderen baren en opvoeden? En dan komt het moment waarop je de realiteit onder ogen moet zien: je gaat geen kinderen krijgen. Het is moeilijk om een droom in duigen te zien vallen. Dat is heel verdrietig. Rouw, boosheid, frustratie, gevoelens van onrechtvaardigheid en het gevoel om te falen als vrouw kunnen je parten spelen.

Wat doe je met je moedergevoelens als je geen kinderen krijgt? Heb je de moeder in jezelf 'buiten de deur gezet'? Zou je een positieve draai aan je ongewenste kinderloosheid kunnen geven door bijvoorbeeld de moeder in jezelf te omarmen voor je eigen innerlijke kind? Of zijn er voor jou andere mogelijkheden om de moederlijke koestering in jezelf met de wereld te delen?

In iedere vrouw schuilt de 'oermoeder'. Maak die ontdekkingstocht naar de moeder in jezelf, heet haar welkom en geef haar erkenning. Ook vrouwen die ervoor hebben gekozen geen kinderen te krijgen, kunnen de zoektocht naar de moeder in zichzelf maken.

Je kunt aan dit thema werken in een individueel consult of in een workshop.

Informatie aanvragen

Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact op.