« Nieuw: klankschalenmassage»

Gepubliceerd op 02-08-2020

Vanaf augustus kun je bij Praktijk Lemniscaat ook terecht voor een ontspannende klankschalenmassage. Laat je meevoeren op de klanken van de Tibetaanse schalen en voel de trillingen van de klanken in je lichaam. Na een klein uurtje ben je helemaal relaxt.

Diepe ontspanning

Bij een klankschalenmassage kun je tot een diepe ontspanning komen. Water is een medium dat makkelijk met klank meetrilt. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Al dit vocht in ons lichaam trilt gemakkelijk mee met een klank die lang doorgaat.

Werking

De Tibetaanse schalen bestaan uit verschillende metalen met hun eigen klank en boventonen. Ze werken specifiek in op de zouten, metalen en mineralen die in ons lichaamsvocht zijn opgelost. Niet alleen het water in ons lichaam trilt, ook de  metalen en mineralen die in ons lichaam zijn opgeslagen gaan op een harmonische manier meetrillen met de tonen van de klankschalen die lang aanhouden. De klanktrillingen van de schalen maken los, ordenen en harmoniseren tegelijkertijd. Daar komt het ontspannen gevoel vandaan tijdens en na een klankschalenmassage. 

Het brengt spieren tot rust waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Hierdoor zullen ook eventueel aanwezige afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Veel water drinken na een massage is dan ook aan te raden. 

Voor wie

Een klankschalenmassage is een soort mini-vakantie waarbij je lichaam en geest helemaal tot rust kunnen komen. Dit is voor iedereen gezond*. Bij uitstek is het goed voor mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen of slecht kunnen loslaten. Ook is vanuit een ontspannen houding een ziekte veel beter hanteerbaar. 

Effecten

De effecten van een klankschalenmassage zijn heel divers. Je kunt je heel ontspannen voelen of beter in je vel. Over het algemeen slaap je wat beter en ben je sneller uitgerust. Bij ziekte kan een acceptatieproces in gang worden gezet, waardoor er rust ontstaat en er beter met de ziekte kan worden omgegaan. Of je hoofd wordt rustig waardoor je een ervaring van alleen maar 'zijn' doormaakt. Door de stilte in jezelf vallen hierdoor soms puzzelstukjes op z'n plaats van (levens)vragen waar je mee bezig bent. Ook kan het zijn dat er emoties worden geraakt. De effecten kunnen een paar uur na de massage aanhouden of zelfs enkele dagen. 

Ervaringen

Een recente cliënt meldde voorafgaande aan de massage dat hij al enkele dagen last had van zijn onderrug. Na afloop van de massage was de pijn weg en toen ik hem enkele dagen later sprak was de pijn nog steeds weg. Een andere cliënte merkte dat ze op deze manier eindelijk wat spanningen kon loslaten. 

De klankschalenmassage

We starten met een korte intake. Daarna neem je, geheel gekleed, plaats op de massagetafel. Tijdens de massage krijg je op verschillende plekken op je lichaam schalen geplaatst die worden aangeslagen. Na afloop mag je nog even rustig in stilte 'terugkomen' en drink je nog een kopje thee of water. Alles bij elkaar duurt het zo'n 1,5 uur. 

Zomeraanbieding

Wil jij kennismaken met deze vorm van ontspanning? Boek dan nu een klankschalenmassage! In de maand augustus geldt de zomeraanbieding: namelijk 40 euro in plaats van het reguliere tarief van 60 euro. 

Bel 06 - 14 11 98 20 of mail naar info@praktijklemniscaat.nl

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

 

* Voor zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker, epilepsie of trombose is een klankschalenmassage helaas niet geschikt. 

Klankschalen-twee-schalen-1596400871.jpeg