Klankschalenmassage

Een klankschalenmassage is een soort mini-vakantie waarbij je lichaam en geest helemaal tot rust kunnen komen. 

Tibetaanse klankschalen

De Tibetaanse schalen waar ik mee werk, bestaan uit verschillende metalen met hun eigen klank en boventonen. Ze werken specifiek in op de zouten, metalen en mineralen die in ons lichaamsvocht zijn opgelost. Niet alleen het water in ons lichaam trilt, ook de  metalen en mineralen die in ons lichaam zijn opgeslagen gaan op een harmonische manier meetrillen met de tonen van de klankschalen die lang aanhouden. De klanktrillingen van de schalen maken los, ordenen en harmoniseren tegelijkertijd. Daar komt het ontspannen gevoel vandaan tijdens en na een klankschalenmassage. 

Het brengt spieren tot rust waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Hierdoor zullen ook eventueel aanwezige afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Veel water drinken na een massage is dan ook aan te raden. 

Effecten

De effecten van een klankschalenmassage zijn heel divers. Je kunt je heel ontspannen voelen of beter in je vel. Over het algemeen slaap je wat beter en ben je sneller uitgerust. Bij ziekte kan een acceptatieproces in gang worden gezet, waardoor er rust ontstaat en er beter met de ziekte kan worden omgegaan. Of je hoofd wordt rustig waardoor je een ervaring van alleen maar 'zijn' doormaakt. Door de stilte in jezelf vallen hierdoor soms puzzelstukjes op z'n plaats van (levens)vragen waar je mee bezig bent. Ook kan het zijn dat er emoties worden geraakt. De effecten kunnen een paar uur na de massage aanhouden of zelfs enkele dagen. 

De klankschalenmassage

We starten met een korte intake. Daarna neem je, geheel gekleed, plaats op de massagetafel. Tijdens de massage krijg je op verschillende plekken op je lichaam schalen geplaatst die met verschillende kloppers worden aangeslagen. Als je moe of slaperig wordt is dat helemaal niet erg. Je hoeft helemaal niets te doen en je mag ook in slaap vallen. De klanken en trillingen doen hun werk toch wel. Na afloop mag je nog even rustig in stilte 'terugkomen' en drink je nog een kopje thee of water. Alles bij elkaar duurt het zo'n 1,5 uur. 

Tijdens de massage

Tijdens de massage hoef je zelf helemaal niets te doen. Je mag je helemaal naar binnen keren; bij jezelf 'thuiskomen'. Je gaat van denken naar voelen. Soms zitten er blokkades in je lichaam of in je energetische systeem die door de klanken worden aangetrild. Dan kan het voorkomen dat er emoties loskomen. Laat maar gebeuren; het mag er zijn. Sommige mensen zien ook kleuren of beelden. Ook dat mag er zijn. Bij een klankschalenmassage gaat het om jou en jouw ervaringen.

Voor wie?

Een klankschalenmassage is, behoudens enkele uitzonderingen*, voor iedereen geschikt. Zeker mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, veel stress ervaren of slaapproblemen ervaren of slecht kunnen loslaten, kunnen veel baat hebben bij klankschalenmassages.  Ook is vanuit een ontspannen houding een ziekte veel beter hanteerbaar. 

* Voor zwangere vrouwen en mensen met epilepsie, trombose, pacemaker of voor degenen die recent een operatie hebben ondergaan is een klankschalenmassage helaas niet geschikt. Mocht je twijfels hebben of een dergelijke massage voor jou geschikt is: neem vooraf even contact met me op en vraag het na bij je behandelende (huis)arts. 

Informatie aanvragen

Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact op.