Klankbad

Een klankbad brengt je terug naar een natuurlijke staat van ontspanning. Klanken zijn niet alleen hoorbaar, je kunt ze ook voelen. De klanken veroorzaken trillingen zodat je op verschillende niveaus gaat mee vibreren; op fysiek niveau kunnen lichaamscellen en organen mee gaan resoneren en op gevoelsmatig en energetisch niveau kun je verschillende uitwerkingen ervaren. Hierdoor kun je in een diepe staat van ontspanning komen waardoor je vermoeidheid en stress kunt loslaten en indrukken kunt verwerken. 

Het Klankbad

Bij een klankbad maak ik, naast Tibetaanse klankschalen, ook gebruik van andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen klankkleur en klankduur en daarom ook een andere uitwerking. Afhankelijk van het doel gebruik ik ook kristallen klankschalen die een heel andere uitwerking hebben dan de metalen, Tibetaanse schalen. Ook zijn een oceandrum, rainstick, klankbuizen en chimes vaak onderdeel van een klankbad.

Bij een klankbad worden er, in tegenstelling tot klankschalenmassages, geen klankschalen direct op je lichaam geplaatst.

Uitwerking

Het kan zijn dat de ontspanning enkele uren of zelfs een aantal dagen aanhoudt. Bij burn out, overspannenheid of rouwprocessen kan het ook voorkomen dat je de volgende dag juist meer vermoeidheid, hoofdpijn en/of emoties ervaart. Aangetrild door de klanken word je zo de mogelijkheid geboden om emoties te verwerken en los te laten. Verwerken is positief maar niet altijd fijn. Wees lief voor jezelf en neem rust en ruimte voor deze verwerking zodat je spanningen en emoties los kunt laten. Aan de andere kant kan het zijn dat je juist heel goed slaapt na een klankbad en de volgende dag verkwikt wakker wordt. Ieder mens is anders en iedereen ervaart de effecten van een klankbad op zijn of haar manier. 

Meditatie

Klankbaden en meditatie gaan heel goed samen. Soms is een meditatie met gebruik van slechts twee schalen heel fijn om te ervaren. Een geleide meditatie als onderdeel van een klankbad kan ook heel helend werken.

Praktisch

Bij een klankbad lig je op een comfortabele mat of matras; afhankelijk van de locatie word je eventueel gevraagd om zelf een mat of matrasje en een kussentje en/of dekentje mee te nemen. Je kunt individueel een klankbad boeken, maar je kunt ook deelnemen in een groep.  Een klankbad duurt 1,5 tot 2 uur. Draag makkelijk zittende kleding en neem geen zware maaltijd voorafgaande aan een klankbad. 

Aanmelden

Heb je interesse?

Meld je dan nu aan »

Informatie aanvragen

Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact op.