« Nu ook cadeaubonnen!»

Gepubliceerd op 01-03-2023

Vind je het soms moeilijk om een leuk cadeau voor iemand te vinden? Denk dan eens aan een cadeaubon voor een klankbad in groepsverband of een individuele klankschalenmassage. 

Klankbaden en klankschalenmassages zijn heel bijzonder. Klanken zijn niet alleen hoorbaar, je kunt ze ook voelen. De klanken van Tibetaanse en kristallen klankschalen veroorzaken trillingen zodat je op verschillende niveaus gaat mee vibreren; op fysiek niveau kunnen lichaamscellen en organen mee gaan resoneren en op gevoelsmatig en energetisch niveau kun je verschillende uitwerkingen ervaren. Je komt in een diepe staat van ontspanning waardoor je vermoeidheid en stress kunt loslaten en indrukken kunt verwerken. 

Klankschalenmassage

De Tibetaanse schalen waar ik mee werk, bestaan uit verschillende metalen met hun eigen klank en boventonen. Ze werken specifiek in op de zouten, metalen en mineralen die in ons lichaamsvocht zijn opgelost. Niet alleen het water in ons lichaam trilt, ook de metalen en mineralen die in ons lichaam zijn opgeslagen gaan op een harmonische manier meetrillen met de tonen van de klankschalen die lang aanhouden. De klanktrillingen van de schalen maken los, ordenen en harmoniseren tegelijkertijd. Daar komt het ontspannen gevoel vandaan tijdens en na een klankschalenmassage. 

Voor wie

Bij een klankschalenmassage krijgt iemand klankschalen op het lichaam geplaatst die met verschillende kloppers worden aangeslagen. Een klankschalenmassage is, behoudens enkele uitzonderingen*, voor iedereen geschikt. Zeker mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, veel stress ervaren of slaapproblemen ervaren of slecht kunnen loslaten, kunnen veel baat hebben bij klankschalenmassages.  Ook is vanuit een ontspannen houding een ziekte veel beter hanteerbaar. 

Klankbad

Bij een klankbad maak ik, naast Tibetaanse klankschalen, ook gebruik van andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen klankkleur en klankduur en daarom ook een andere uitwerking. Afhankelijk van het doel gebruik ik ook kristallen klankschalen die een heel andere uitwerking hebben dan de metalen, Tibetaanse schalen. Ook zijn een oceandrum, rainstick, klankbuizen en chimes vaak onderdeel van een klankbad. Soms gaat een (geleide) meditatie vooraf aan het klankbad.

Bij een klankbad worden er, in tegenstelling tot klankschalenmassages, geen klankschalen direct op je lichaam geplaatst. 

Cadeaubon

Een diepe ontspanning; wat is er fijner dan dat? Wie ga jij zo'n mooi cadeau geven? Je kunt hier een cadeaubon bestellen. 

* Voor zwangere vrouwen en mensen met epilepsie, trombose, pacemaker of voor degenen die recent een operatie hebben ondergaan is een klankschalenmassage helaas niet geschikt. 

cadeaubon-01677701808.jpg